Tekst objavljen: 04.12.2013 14:30        


Kamate na kredite u 2014. godini neće značajnije pasti, i može se očekivati njihovo umereno smanjenje oko nivoa prosečnog godišnjeg pada kamata u minulih pet godina koji je iznosio 0,8 odsto, izjavio je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS), Veroljub Dugalić.

Dugalić: Bez većeg pada kamata na kredite u 2014.

U situaciji kada imamo veliki broj nenaplativih kredita, obaveznu rezervu od 30 procenata, uz kreditni rejting BB minus i referentnu kamatnu stopu od 10 procenata, vrlo je teško očekivati neki dramatičan pad kamatnih stopa - rekao je Dugalić.

- Može da se očekuje postepeno snižavanje kamatnih stopa u razmeri koja je zabeležena na godišnjem nivou u poslednjih pet godina, u skladu sa promenama navedenih faktora koji utiču i na kretanje kamata na bankarske kredite - kazao je Dugalić.

Komentarišući mogući dolazak nekih međunarodnih finansijskih organizacija na srpsko tržište, on je istakao da UBS pozdravlja njihov eventualni ulazak na domaće trziste, kao što je to bio slučaj i sa bankama iz Evropske unije i Ruske federacije.

- To će da uveća i poboljša konkurenciju, koja uvek vodi ka nekom progresu i poboljšaće ponudu na domaćem finansijskom tržištu - rekao je Dugalić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke kamate na kredite kamata na kredite krediti klijent banke klijenti banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana