Zvanični kurs Evra za dan 19.04.21. :: 117.5644 rsd
Tekst objavljen: 05.05.2018 16:02        


Raspisana su tri javna poziva za podnošenje projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena.

Ekonomsko osnaživanje žena -tri konkursa i 300.000eur

Javni pozivi važe za ženske organizacije civilnog društva i mreže, profesionalna udruženja i poljoprivredne zadruge u Srbiji, koji će dobiti bespovratnu pomoć, saopštilo je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost.

Pomoć se dodeljuje u okviru programa "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji" koji realizuje Koordinaciono telo za rodnuravnopravnost u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i Agencijom UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a uz podršku Delegacije EU u Srbiji.

Vrednost tog programa je dva miliona evra a finansira ga Evropska komisija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) II.

Kroz IPA program biće podržano najmanje 10 projekata u Srbiji, a dodeljena bespovratna pomoć iznosiće između 20 i 30 hiljada evra.

Ti projekti će doprineti sprovođenju Nacionalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost 2016-2018, u tri programske oblasti - žene na tržištu rada, žensko preduzetništvo, ekonomsko osnaživanje žena na selu.

Pravo učešća na konkursu imaju samo ženske organizacije civilnog društva i mreže, profesionalna udruženja i poljoprivredne zadruge koje imaju znanja i dokazano iskustvo u radu na rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena. Trajanje predloženih projekata će biti najmanje jednu godina a najduže dve godine.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 27. maj ove godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
predlog projekta konkurs žene

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana