Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 20.08.2017 16:05        


Posrnula nemačka avio-kompanija Er Berlin podnela je zahtev za stečaj zbog nesolventnosti pošto je glavni akcionar, Etihad ervejz, odbio dalje finansiranje.

Etihad izašao iz Er Berlina

Avio-kompanija i njene ćerke kompanije predale su zahtev za stečaj u lokalnom nemačkom sudu, ne tražeći zaštitu od bankrotstva, navodi se u saopštenju kompanije. Kako se navodi, razgovori sa rivalskom nemačkom Lufthanzom o preuzimanju delova biznisa se nastavljaju.

Er Berlin je ušao u restrukturiranje u pokušaju da se zaustave godine gubitka, uključujući i davanje na lizing svojih letelica Lufthanzi.Etihad je Er Berlin kupio 2011. godine i uspeo je da je uz finansijsku podršku održi u poslu od tada, ali je kompanija sa sedištem u Abu Dabiju revidirala svoju evropsku investiciju pošto nije uspela da ostvari profit koji je očekivala.Etihad je poslednji put obezbedio finansiranje u vidu 250 miliona dolara u aprilu ove godine.

Planovi da se Niki spoji sa nemačkom kompanijom TUI propali su u junu nakon što je Etihad iz Abu Dabija naveo da nije uspeo da postigne dogovor o formiranju zajedničkog poduhvata za operaciju.Er Berlin navodi da će nastaviti da obavlja letove.

Nemačka vlada je objavila da je obezbedila 150 miliona evra kredita za premošćavanje.Trgovina akcijama kompanije je obustavljena. Er Berlin je nedavno objavio finansijske rezultate prema kojima je ostvaren neto gubitak od 782 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Etihad er berlin avio kompanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana