Tekst objavljen: 31.08.2016 14:01        


Bela kuća upozorila je EU da ne preduzima jednostrane mere, nakon što je tražila da kompanija Apple plati Irskoj 13 milijardi evra zaostalih poreza. 

EU da ne preduzima jednostrane mere protiv apple-a

"Zabrinuti smo zbog unilateralnog pristupa", saopštio je portparol Bele kuće Džoš Ernest, navodeći da ovaj potez "preti da potkopa napredak koji su SAD učinile zajedno sa Evropljanima da sistem oporezivanja kompanija koje posluju na međunarodnom planu bude fer".

"Kad kažem fer, mislim prvenstveno na poreske obveznike, ali i na kompanje koje pokušavaju da posluju širom sveta, što na kraju donosi dobrobit i drugim privredama", rekao Ernest, preneo je AFP.

Brisel je saopštio da je Apple, koji važi za najvredniju kompaniju na svetu, praktično izbegavao sve poreze na poslovanje u Uniji preko nelegalnih aranžmana sa Dablinom, koji su američkoj kompanji dali nefer prednost nad konkurencijom.

Apple i vlada Irske su odmah saopštili da će se žaliti protiv odluke Evropske komisije, a proizvođač iPhone-a je upozorio da bi to moglo dovesti do gubitka radnih mesta u Evropi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
SAD EU kompanija apple

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana