Tekst objavljen: 31.05.2016 10:07        


Evropske akcije stabilizovale su se uz mršavo trgovanje u ponedeljak ujutro, u svetlu najava da će mnogo pre a ne kasnije doći do povećanja kamatnih stopa u SAD, što je navelo investitore da izbegavaju velike rizike. 

Evropske akcije u bonaci posle najava Feda

Predsednica američkih Federalnih rezervi (Fed), Dženet Jelen, izjavila je u petak da bi centralna banka trebalo da podigne kamatne stope "narednih meseci" ako privreda bude rasla očekivanim trempom generišući i dalje nova radna mesta, potvrdivši izglede za povećanje kamata u junu ili julu, porenosi agencija Rojters.

Indeks najlikvidnijih akcija evrozone, Euro STOXX 50 stagnirao je jutros, dok je nemački DAX ojačao 0,07 odsto, a francuski KAK pao za 0,1 procenat.

Slab obim trgovanja je bio očekivan pošto su Londonska i NJujorška berza zatvorene zbog praznika Memorijal dej (sećanje na ratne veterane).

Holandski poštanski operater PostNL porastao je za 5,0 odsto nakon što je propao pokušaj njegovog belgijskog rivala BPosta da preuzme kompaniju. Te dve firme su saopštile u petak uveče da su razgovarale o prijateljskoj javnoj ponudi BPosta za otkup svih akcija PostNL-a, ali da na kraju nisu uspele da se dogovore o uslovima sporazuma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije berza evropske akcije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana