Tekst objavljen: 22.06.2016 13:41        


Vodeća evropska tržišta akcija ojačala su danas na početku trgovanja, uoči istorijskog britanskog referenduma o članstvu u Evropskoj uniji. Glavni indeks Londonske berze FTSE 100 porastao je gotovo 0,5 odsto, na 6.255,88 poena u odnosu na sinoćni nivo na zatvaranju, izveštava agencija AFP.

Evropske berze u usponu

Frankfurtski DAX 30 popeo se 0,7 odsto, na 10.084,74 boda, a Pariski KAK 40 je takođe u dobitku za 0,7 procenata, na 4.398,40.

Regionalna tržišta akcija su takođe napredovala juče, usled očekivanja trgovaca da će Britanija glasati za ostanak u EU, uprkos anketama koje predviđaju tesan rezultat između opcija "izlazak" i "ostanak".

"Dok istraživanja javnog mnjenja i dalje pokazuju mešovite rezultate u pogledu ishoda referenduma u Velikoj Britaniji, izgleda da tržišta kapitala ''plove mirnim vodama'' pred sutrašnje glasanje, i blaženo ulazimo u završni dan kampanje", rekao je analitičar kompanije CMC Markets, Majkl Hjuson.

"Budući da se tokom dana očekuje više istraživanja javnog mnjenja, možemo očekivati dalje volatilnosti u dnevnom trgovanju, pošto podaci iz kladionica nastavljaju da odstupaju od javnog mnjenja", naveo je on, dodajući da će se vrlo brzo znati da li je optimizam tržišta na štetu "mrtve trke" iz anketa bio opravdana, ili je bio "akt bezumlja".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropske berze oporavak berze akcije na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana