Tekst objavljen: 06.04.2016 14:18        


Informativni dani pod nazivom "Tvoja ideja, naša podrška", o procesu dodele 180 hiljada evra bespovratnih sredstava mladima za pokretanje biznisa, biće održani od 8. do 25. aprila ove godine u Bujanovcu, Vranju, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Prijepolju i Ivanjici.  

Evropski progres:Bespovratna sredstva mladima za biznis

Cilj informativnih sesija je upoznavanje budućih mladih preduzetnika sa programom podrške i neophodnim koracima - od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje biznisa, saopštio je danas Evropski Progres, organizator ove akcije.

Evropska unija i Vlada Švajcarske će sa 180.000 evra podržati do 20 start up preduzeća u oblasti proizvodnje, informacionih tehnologija i prehrambene industrije, odnosno prerade hrane, a najviši pojedinačni iznos po projektu je 10.000 evra, dok je najniži 2.500 evra.

Pravo učešća na konkursu imaju nezaposleni mladi od 18 do 30 godina starosti, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje u trenutku podnošenja koncepta poslovne ideje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje biznisa u jednoj od opština obuhvaćenih programom Evropskog Progresa.

Ocenjivanje projekata će se odvijati kroz dve faze. Prva podrazumeva dostavljanje koncepta poslovne ideje, dok će kandidati i kandidatkinje koji uđu u uži izbor biti u obavezi da pohađaju program obuke iz preduzetništva. Samo oni koji uspešno završe obuku ispuniće uslov da konkurišu sa kompletnim predlozima projekata.

Dnevni red informativnih sesija po opštinama i gradovima je dostupan na web stranici programa: "http://www.europeanprogres.org/vest/sr/419/Tvoja-ideja-nasa-podrska-kako-da-mladi-pokrenu-svoj-biznis/", navodi se u saopštenju.

Aktivnosti Evropskog Progresa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, EU i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Programom su obuhvaćene opštine na jugozapadu Srbije: Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin.

Na jugoistoku zemlje to su: Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Svrljig, Merošina, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bespovratna sredstva biznis mladi poslovna ideja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana