Tekst objavljen: 02.10.2015 11:32        


Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 17 kredita domaćim preduzećima i privrednicima u vrednosti od 147.142.200 dinara, saopštilo je Ministarstvo privrede. Krediti su odobreni na poslednjoj sednici UO, po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica i mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i za početak poslovanja, odnosno start up kredite.

Fond za razvoj odobrio 17 kredita

Krediti su odobreni sa rokom otplate od četiri do 10 godina, u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od tri odsto na godišnjem nivou, dodaje se u saopštenju.

Upravni odbor je odobrio i jedan zahtev za sporazumno regulisanje obaveza.

Kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Srbije je prošle godine, preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.
Ukupan broj kredita koje je Fond za razvoj odobrio u ovoj godini je 333, a njihova ukupna vrednost 6.309.505.349 dinara.

Ta sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristi za niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Mogu se koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start up kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate. Konkurs je otvoren tokom cele godine, podseća se u saopštenju Ministarstva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fond za razvoj krediti za preduzetnike start up kredit srbija 2015 krediti za preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana