Tekst objavljen: 18.06.2015 16:07        


Ministarstvo privrede saopštilo je danas da su na sednici Upravnog odbora Fonda za razvoj Republike Srbije donete odluke o odobravanju novih 44 kredita iz sredstava Fonda u ukupnom iznosu od 697,3 miliona dinara. U ovoj godini, zaključno sa 17. junom, ukupno je odobreno 199 kredita u vrednosti od 4,45 milijardi dinara.

Fond za razvoj odobrio još 44 kredita

Svi krediti su odobreni po redovnim Programima Fonda za razvoj za 2015.godinu - Program za privredne subjekte sa poplavljenih područja i Program Fonda za 2015.godinu.
Iz sredstava kreditne linije za poplavljena područja, odobrena su dva kredita u ukupnom iznosu 19,5 miliona dinara.

Po programu Fonda odobreno je sedam investicionih kredita pravnim licima u ukupnom iznosu od 208,7 miliona dinara i šest investicionih kredita preduzetnicima u iznosu od 22,7 miliona dinara.
Pravnim licima je za trajna obrtna sredstva odobren 21 kredit u iznosu od 428,5 miliona dinara, a preduzetnicima je, takođe, za trajna obrtna sredstva odobreno sedam kredita u iznosu od 16,4 miliona dinara.

Odobren je i jedan start-ap kredit za preduzetnike u iznosu od 1,5 milion dinara.
Krediti su odobreni sa rokom otplate od pet do 10 godina, u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od tri odsto na godišnjem nivou.

U skladu sa Programom, odobrena su i tri kredita za održavanje tekuće likvidnosti, dva kredita za reprogram i 10 sporazumnih regulisanja obaveza, kao i dva Unapred pripremljena plan reorganizacije (UPPR) za "Elkom" doo Beograd i Pekara MBN iz Niša.

Na sednici su usvojeni i finansijski izveštaj Fonda za razvoj za 2014. godinu sa izveštajem nezavisnog revizora, izveštaj unutrašnje revizije za prošlu godinu, kao i program poslovanja Fonda za razvoj za 2014.godinu, navedeno je u saopštenju Ministarstva privrede.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kredit za preduzetnike start up kredit biznis krediti fond za razvoj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana