Tekst objavljen: 27.05.2016 12:40        


Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na današnjoj sednici prva četiri kredita za početnike u ukupnom iznosu od 12,6 miliona dinara, od čega je bespovratnih sredstava 3,8 miliona dinara, a ostatak povoljan kredit Fonda. 

Fond za razvoj odobrio prve kredite za početnike

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, krediti su odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika i jedan je od 33 programa u okviru Programa Vlade Srbije ''Godina preduzetništva''.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 procenata kredita Fonda za razvoj.

U saopštenju se navodi da će Upravni odbor Fonda u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Upravni odbor Fonda za razvoj je odobrio još 27 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje realizuje u Godine preduzetništva za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Kako je navedeno, sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu www.fondzarazvoj.gov.rs, a spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs, odmah, nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti za razvoj fond za razvoj krediti za privedu subvencionisani krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana