Tekst objavljen: 05.07.2016 14:29        


Funta je pala danas na dvoipogodišnji minimum prema evru i trgovala se za manje od pola američkog centa udaljeno od 31-godišnjeg minimuma prema dolaru, uoči izveštaja Banke Engleske o finansijskoj stabilnosti te zemlje. U odnosu na evro, funta je oslabila za 0,7 odsto na 84,58 penija, što je najniži kurs od decembra 2013. godine, izveštava Rojters.

Funta pala na dvoipogodišnji minimum prema evru

Britanska valuta je takođe pala za 0,9 procenta na 1,3163 dolara na početku trgovanja na Londonskoj berzi, što je vrlo blizu najnižeg nivoa od 1,3122 dolara, na koji se survala u ponedeljak, 27. juna, posle referenduma na kom je izglasan izlazak iz Evropske unije.

Izveštaj Banke Engleske o junskim nabavkama menadžera u britanskom dominantnom uslužnom sektoru, koji bi trebalo da pruži uvid u određenje neposredne reakcije tržišta na izglasavanje Bregzita, očekuje se danas pre podne.

Pojedini investitori strahuju da bi taj podatak mogao da bude izuzetno slab, nakon što su jučerašnje cifre pokazale da je građevinaski sektor pretrpeo najgori pad u sedam godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
funta funta evro slaba funta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana