Tekst objavljen: 04.11.2013 17:15        


Kupovina preko interneta sve je više zastupljena u svetu, pa otuda i ne čudi inicijativa prvog čoveka Dženeral Motorsa da kupcima automobila ponudi i takvu uslugu. Izvršni direktor GM-a Dan Akerson kaže da njegova kompanija, osim konvencionalnog načina kupovine, treba da omogući klijentima nabavku automobila i putem interneta.

GM u Americi nudi kupovinu automobila preko interneta

- Nije nam namera da iz lanca trgovine istisnemo klasične prodavce automobila, ali želimo da društvu koje je na visokom stepenu tehnološkog razvoja i kulture ponudimo odgovarajuću uslugu - kaže Akerson.

On objašnjava da se na taj način kompanija obraća pre svega populaciji mlađoj od 30 godina, kojima je model kupovine preko interneta svakodnevna i uobičajena aktivnost.

- To su osobe koje su danas, pre kupovine automobila u prodajnom predstavništvu, detaljno informisane o svim karakteristikama i ceni željenog modela, i to upravo preko interneta - kaže Akerson.

Sistem prodaje automobila preko interneta nadovezao bi se na današnje konfiguratore koji već omogućavaju kupcima da izaberu i do detalja konfigurišu željeni automobil.

Da se navike potrošača drastično menjaju poslednih godina, pokazuje i podatak američke Asocijacije prodavaca automobila. Dok je kupac novog automobila pre desetak godina u proseku obilazio prodajna mesta 4,5 puta pre nego što se odluči za nabavku automobila, danas zahvaljujući većem korišćenju interneta taj prosek iznosi svega 1,3 posete pre konačne odluke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina automobila prodaja automobila GM general motors novi automobili automobili online kupovina online trgovina internet kupovina internet trgovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana