Tekst objavljen: 17.10.2015 10:00        


Startup kompanija Simfoni, koja nudi platormu za slanje poruka, objavila je da je prikupila više od 100 miliona dolara od investitora, a među ulagačima je i Google-ova filijala Alfabet, prenosi portal Market woch. 

Google  uložio u Simfoni 100 mln usd

Kako javlja njujorška agencija "Blumberg", među investitorima je 21 finansijska kompanija, poput UBS grupe, Natixis, Societe Generale, "Goldmana Saksa" i "JP Morgana Cheise", navodi se u saopštenju Simfonija.

"Blumberg" podseća da je američki list Wall Street Journal 5. oktobra procenio da će, zahvaljujući Google-ovoj investiciji, vrednost Simfonija skočiti na oko 650 miliona dolara.

"Ovo finansiranje je pokazatelj poverenja u vrednost Simfonija i koristi za klijente", izjavio je osnivač i generalni direktor Simfonija, Dejvid Gurl.

Simfoni je novi servis za razmenu poruka namenjen industriji finansijskih usluga, odnosno trgovcima na berzi i investicionim menadžerima, koji mogu trenutno da četuju pojedinačno ili u grupama i da dodavanjem hashtaga (tarabica) signaliziraju kolegama kada se oni pominju.

Namera Simfonija je da ponudi jeftiniju alternativu za "Blumbergov" terminal, koji nudi servis finansijskih podataka koji koriste trgovci i investicioni menadžeri širom SAD-a. Prilikom prethodne runde prikupljanja kapitala, Simfoni je dobio 66 miliona dolara, navodi njujorška agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sinfoni Wall Street Journal google ulaganje Blumberg

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana