Tekst objavljen: 28.06.2020 17:00        


U fabrici Gorenje Valjevo će ove godine biti proizvedeno 200.000 kombinovanih frižidera, a u narednoj godini 350.000, što je njen pun kapacipet, saopšteno je danas iz te fabrike

Gorenje: Dogodine povećanje proizvodnje u Valjevu

Pored prodaje u Srbiji, planiran je izvoz na brojna evropska tržišta - Nemačku, Rusiju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Dansku, Norvešku, Sloveniju, Austriju.

Proizvodnja nove generacije kombinovanih frižidera omogućena je uvođenjem nove tehnologije i novina u konceptu izrade aparata što je doprinelo i povećanju kapaciteta i produktivnosti proizvodnje, navodi se u saopštenju.

"Zahvaljujući prošlogodišnjem proširenju kapaciteta i uvođenju nove proizvodne linije čime smo postali centar rashladne tehnike kompanije Hisense Gorenje za celu Evropu, od sredine marta se u valjevskoj fabrici proizvodi nova generacija frižidera po najvišim svetskim standardima. Uz tehnologiju lidera u proizvodnji elektronike i aparata za dom na azijskom tržištu, kompanije Hisense i kompetentnost naših zaposlenih unapredili smo proces proizvodnje što će nam omogućiti da proizvodimo još veći broj frižidera koji će zadovoljiti kriterijume i domaćih i evropskih potrošača", rekao je direktor fabrike Gorenje Valjevo Dejan Milutinović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Slovenačka kompanija Gorenje, koje je od 2018. godine u vlasništvu kineske Hisense grupe, prvu fabriku u Srbiji otvorilo je pre 14 godina upravo u Valjevu, koja sada zapošljava više od 1.600 ljudi i sarađuje sa oko 60 lokalnih dobavljača.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
valjevo gorenje gorenje valjevo hisense povećanje proizvodnje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana