Tekst objavljen: 03.02.2014 14:45        


Gradsko veće Niša usvojilo je predlog da proda akcije u AIK banci i takvo rešenje uputilo je odbornicima Skupštine grada na usvajanje, a prema predlogu Gradskog veća svoje akcije u AIK banci prodaće Gradska stambena agencija.

Grad Niš prodaje akcije  u AIK banci, Kostić kupuje

Grad i Gradska stambena agencija poseduju po 25.600 običnih (upravljačkih) akcija, čija je ukupna vrednost, prema sadašnjoj ceni tih akcija na berzi, oko 82 miliona dinara.

Gradonačelnik Niša, Zoran Perišić, i njegov pomoćnik Radan Ilić rekli su da je sada dobar trenutak za prodaju akcija, jer MK grupa Miodraga Kostića kupuje akcije te banke i očekuje se da, kako je najavljeno, postane većinski vlasnik AIK banke.

Procenjuje se da bi posle toga interesovanje bilo znatno manje, pa bi i vrednost tih akcija opala, rekli su Perišić i Ilić a prenosi agencija Tanjug.

Podsetimo, nedavno je Pireus banka saopštila da nije spremna da proda akcije AIK banke iz više razloga. Inače, ona je, uzKostićeve kompanije, najveći akcionar AIK banke sa 20,35 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aik banka banke bankarsko tržište bankarski sektor akcije Beogradska berza berza Miodrag Kostić prodaja banke kupovina banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana