Tekst objavljen: 22.12.2018 11:24        


Sneg koji je padao prethodnog vikenda, oštetio je oko hiljadu stabala, a opale grane napravile su materijalnu štetu na velikom broju prestoničkih automobila.

Gradsko zelenilo: Nadoknadićemo svu materijalnu štetu

Gradsko zelenilo" za dva dana dobilo je 989 prijava građana. Sve prijave se odnose na lomove grana, rušenje stabala i pričinjenu materijalnu štetu.

"Svako ko je doživeo neprijatnosti da ima pravo na naknadu materijalne štete", za TV Prva kaže Nataša Šišaković, izvšni direktor za operativne poslove JKP "Gradsko zelenilo".

Prema njenim rečima, procedura za naknadu štete je brza i jednostavna. Građani trebaju prvo da prijave oštećenje na broj telefona 011-265-06-83 ili na mejl info@zelenilo.rs. Zatim na teren izlaze operativci "Zelenila", koji pravi zapisnik. Posle toga, građađani sa tom dokumentacijom odlaze u direkciju "Zelenila", gde trebaju da napišu zahtev Komisiji za štete, koja vrši procenu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Sa rešenjem Komisije, odlaze u osiguravajuću kuću koja vrši nadoknadu.

Prema rečima Nataše Šišaković, naknadu štete imaju pravo građani kojima je pričinjena šteta od oborenih stabala na površini koja je u nadlžnosti JKP "Gradsko zelenilo". To znači da naknadu štete nemaju pravo oni kojima je drvo na privatnom posedu odštetilo automobil ili kuću.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradsko zelenilo drveće sneg šteta naknada štete građani automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana