Tekst objavljen: 18.07.2015 13:00        


Trenutna situacija u Grčkoj ne utiče na poslovanje grčkih kompanija u Srbiji i njihov rad mnogo više zavisi od razvoja srpske ekonomije nego ekonomskih dešavanja u Grčkoj.

Grčke kompanije u Srbiji posluju nezavisno od matica

U Ambasadi Grčke i Helenskog privrednog udruženja Srbije navode za Tanjug da političko-ekonomska situacija u Grčkoj ni na koji način ne utiče na poslovanje grčkih kompanija u Srbiji, jer one posluju u skladu sa zakonskim okvirima države u kojoj se nalaze.

Kompanije sa delimičnim ili potpunim učešćem grčkog kapitala u vlasničkoj strukturi u Srbiji posluju u skladu sa pravnim okvirom, zakonima i pravilnicima koji bez izuzetka važe za sve domaće i strane kompanije, stoji u zajedničkom odgovoru ambasade i ovog poslovnog udruženja.

Grčke kompanije u Srbiji, kako navode, ostvaruju svoje delatnosti u raznim sektorima i posluju nezavisno od svojih matica, tj. sa odgovarajućom autonomijom i uz strogo poštovanje srpskog zakonodavstva.

S obzirom na to, ove kompanije će, kao i do sada, nastaviti da neometano posluju uz pridržavanje svih važećih propisa zemlje u kojoj se nalaze, zaključeno je.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ekonomska situacija Srbija Grčka poslovanje kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana