Tekst objavljen: 11.09.2016 16:00        


Užice je trinaesti grad u Srbiji koji je počeo da popisuje nekretnine i upoređuje realno stanje na terenu sa evidencijama lokalne poreske uprave, a uz pomoć Nemačke organizacije GIZ, najavio je šef projekta u toj organizaciji Aleksander Grunauer. On je dodao da će u još 10 gradova početi drugi krug popisa.

Grunauer: Počelo popisivanje nekretnina u Užicu

"Na terenu će u naredna tri meseca biti 10 popisivača, koji će proveravati i upisivati kakvo je realno stanje nekretnina, kao i koliko svaki objekat ima kvadrata", rekao je Grunauer Tanjugu dodajući da će GIZ u to uložiti 9.000 evra.

Osim Užica još 10 gradova u Srbiji počelo je sa drugim krugom popisa nekretnina - Negotin, Veliko Gradište, Sokobanja, Zaječar, Golubac, Majdanpek, Knjaževac, Požarevac, Mionica i Varvarin.

U tim gradovima i opštinama sada će biti popisivani objekti koji nisu bili obuhvaćeni u prvom krugu, kontrolisaće se podnete prijave iz pozivnih pisama, ali i usaglašavati poreske prijave sa zahtevima za legalizaciju objekata.

"I u ovim opštinama popisivači će raditi tri meseca, a GIZ će, sve ukupno, uložiti nešto više od 50.000 evra", kaže Grunauer.

Na evidenciji poreznika, nakon sprovođenja projekta nemačkog GIZ-a u devet opština, sada ima još 18.000 nekretnina.

Grunauer je podsetio da je, kada je GIZ ušao u ovaj projekat, praktično svaka peta kuća u Srbiji bila van evidenciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Djuka 12.09.2016 9:06

    Hoce li popisivaci pokucati na vrata gradonacelnika. Prvo popisite imovinu čelnika gradske uprave, pa će gradjani sami prijaviti svoje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
legalizacija gradovi popis nekretnina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana