Tekst objavljen: 29.04.2019 9:00        


Kompanija Gugl (Google) novi je član organizacije Inicijativa "Digitalna Srbija" koja sada već okuplja 28 organizacija i kompanija iz najrazličitijih privrednih sektora oko ideje o transformaciji Srbije u digitalno društvo.

"Gugl" postao član incijative "Digitalna Srbija"

Gugl će, kao jedna od većih tehnoloških kompanija na planeti, u rad Inicijative uložiti svoje međunarodno iskustvo u podršci razvoju digitalnih ekonomija, navodi se u saopštenju Inicijative.

Direktor Gugla Adriatiks, Joško Mrndže, smatra da Inicijativa i Gugl dele isti cilj podrške digitalizaciji srpske ekonomije, i poručuje da će nastaviti da podržava aktivnosti Inicijative kroz prisustvo u regionu.

Predsednik UO "Digitalna Srbija", Branko Milutinović, kaže da je učlanjenje Gugla u ovu organizaciju naredni korak u podršci, koju je, kako dodaje, svetski gigant već pružio našem digitalnom ekosistemu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Generalni direktor Inicijative "Digitalna Srbija", Nebojša Đurđević, poručuje da je ovim proširenjem članstva vizija o Srbiji kao digitalno transformisanom društvu za korak bliža realnosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
it sektor Srbija digitalna Srbija gugl google google adriatics

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana