Tekst objavljen: 11.03.2023 9:00        


Južnokorejska agencija izvestila je da kompanija planira da proda svoj pogon u Sankt Petersburgu jednoj kazahstanskoj kompaniji

"Hjundai" razmatra odlazak iz Rusije


Južnokorejski proizvođač automobila Hjundai saopštio je da razmatra "različite opcije" za svoju suspendovanu fabriku u Rusiji,nakon što su u javnosti iznete informacije da razgovaraju o prodaji fabrike jednoj kazahstanskoj kompaniji.

Treći po veličini konglomerat u Južnoj Koreji rekao je u petak da nije odlučio o budućnosti svog pogona u Sankt Peterburgu nakon izveštaja da su pregovori o prodaji fabrike u završnoj fazi. Kompanija je dodala da će se oglasiti nakon što se stvar odluči, ili najkasnije za mesec dana.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap izvestila je u četvrtak da je lokalna vlada u Sankt Peterburgu u pregovorima da proda fabriku kompaniji povezanoj sa automobilima u Astani, u Kazahstanu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Hjundai,koji je godišnje proizvodio oko 200.000 vozila u Rusiji, obustavio je rad u martu 2022., pridruživši se brojnim brendovima koji su pauzirali svoje poslovanje ili napustili zemlju.

Ovaj konglomerat i njegova sestrinska marka Kia su pre krize u Ukrajini kontrolisaliviše od jedne četvrtine ruskog tržišta automobila, zauzimajući drugo mesto posle francuskog Renoa.

Kompanija je u regulatornim podnescima navela da nije prodalanijedan automobilu Rusiji u avgustu i septembru.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
hjundai rusija automobilska industrija sankcije rusiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana