Tekst objavljen: 09.02.2022 12:55        


Deo taksista najavio je proteste za kraj februara zbog niske cene koja se plaća prevoznicima, a juče je održan sastanak sa predstavncima Sekretarijata za javni prevoz na kojem se razgovaralo o zahtevima

Hoće li poskupeti cena starta u taksiju?


Prema rečima predsednika Udruženja taksista Aleksandra Bjelića razgovor je bio konstruktivan, a do kraja nedelje će se znati da li će im zahtevi biti ispunjeni.

Deo taksista, samostalnih prevoznika, koji ne pripadaju nijednom udruženju najavio je proteste za period od 21. do 25. februara ukoliko se ne ispune zahtevi za cenu taksi usluga, kao i pravljenje novih žutih traka u gradu.

Zbog najavljenih protesta taksista najavljenih za period od 21. do 25. februara, u utorak je održan sastanak Sekretarijata za javni prevoz i predstavnika taksi udruženja, Ugovorne privredne taksi komore Srbije, Sindikata Nezavisnost i Saveza auto-taksi udruženja Srbije.

Na sastanku se raspravljalo o pomenutim zahtevima, a prema rečima predsednika Udruženja taksista razgovor je bio "konstruktivan", te naglasio da će se do petka znati da li će im zahtevi biti ispunjeni.

"Protest je najavilo dvojica kolega koji ne pripadaju nijednom organizovanom udruženju, to je individualni korak. Njihovi razlozi jesu legitimni, ali ako dođe do korekcija cena u toku ove nedelje ne vidim ozbiljan razlog da se izlazi na ulice. Već se krenulo u realizaciju uvođenja novih žutih traka i kamera. Mi imamo 6.000 nezavisnih taksista, pa ko kom kriterijumu svako može da iskaže svoje zahteve. Prosto, morate ići kroz neku organizaciju da biste ostvarivale svoje zahteve. Ipak, bez obzira na sve, podržavamo njihove zahteve ali ako dođe do korekcije cena ne vidim razlog da dođe do protesta", rekao je za Nova.rs Bjelić.

Kada je reč o korekcijama cena, ideja je da se poveća taksi usluga, koja je do sada koštala 170 dinara za start. Novim predlogom ta cena bi iznosila 250 dinara, a menjale bi se i sve druge tarife: Prva je do sada iznosila 65, a novim predlogom koštala bi 80. Druga tarifa iznosi 85, koliko iznosi i treća, a ideja je da sada košta 100 dinara. Novim cenovnikom bio bi zahvaćeno i vreme čekanja taksista, pa će umesto dosadašnjih 750 dinara ova usluga koštati 1.000.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Zbog protesta taksista, CarGo najavio kontraproteste

Udruženje građana CarGo prijavilo je policiji i zakazalo proteste pod nazivom "Stop taksi i gradskom kartelu", koji će biti održavani od srede, kao odgovor na nedavno najavljene proteste taksista na kojima je jedan od zahteva gašenje te multimedijalne platforme.

"Mi želimo da radimo, ali ne možemo više ni da ćutimo", naglašavaju iz CarGo i zaključuju: "Mi znamo da njih ne dotiče zakon, ali videćemo da li će ih dotaći ulica".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aleksandar Bijelić poskupljuje start taksi taksi poskupljenje CAR:GO taksisti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana