Tekst objavljen: 24.07.2015 15:34        


Novi generalni direktor mreže Hypo Alpe Adria grupe za Jugoistočnu Evropu, Urlih Kising, najavio je fokusiranje Hypo banaka u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori na poslovanje s fizičkim licima, malim i srednjim preduzećima, kao i odustajanje od finansiranja projekata u segmentu nekretnina.  

Hypo više neće finansirati projekte nekretnina

Kising, koji je na tu funkciju imenovan nakon što su prošle nedelje fond Advent International i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zvanično preuzeli Hypo grupu sa 80 i 20 odsto udela u kapitalu, ocenio je da je investicija u Hypo obećavajuća, jer veruju u region i njegov rast, a i za banku vide mogućnosti za održiv i stabilan rast.

Kising je rekao da Hypo namerava da uspostavi međunarodne standarde poslovanja unutar grupe uz, kako je naglasio, nultu toleranciju za odstupanje od njih, preneo je regionalni portal Seebiz.

"To će biti disciplinovano i inteligentno ovladavanje rizikom", najavio je prvi čovek ove grupe, čije će sedište i dalje biti u Klagenfurtu.

Dodaje da su naučene lekcije iz prošlosti i da se greške više neće ponoviti. Prema njegovim rečima, Hypo banka neće po svaku cenu povećavati tržišni udeo, već će se usredsrediti na profitabilan i održiv rast.
U svakom slučaju, neće se finansirati projekti iz oblasti nekretnina, naglasio je Kising.

Predsednik Nadzornog odbora Grupe, Marko Voljč, rekao je da banka ima velike mogućnosti u regionu.
Prema njegovom mišljenju, njena prednost u odnosu na konkurente je u tome što je fokusirana na poslovanje u regionu.

"Hypo je zavistan samo od poslovanja u regionu i od toga kakva će biti ovdašnja ekonomija", dodao je Voljč.
S obzirom na finasijsku situaciju u kojoj se sada nalazi ova banka, uz 12 odsto loših kredita i više od dve milijarde evra raspoloživog kapitala, kao i činjenicu da se prodajom izvukla iz ograničenja regulatornih tela, najavljuje se, između ostalog, finansiranje više projekata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
finansiranje nekretnina banka hypo Hypo Alpe-Adria banka nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana