Tekst objavljen: 12.10.2021 12:05        


Berzovni indeksi na Vol Stritu pali su u ponedeljak, nakon nestabilnog trgovanja, jer su ulagači nervozni uoči početka sezone obava poslovnih izveštaja kompanija za treće tromesečje

Indeksi na Volstritu osetno pali


Dow Jones skliznuo je 250 bodova ili 0,72 posto, na 34.496 bodova, S&P 500 je pao 0,69 posto, na 4.361 bod, dok je Nasdaq indeks otišao dole 0,64 posto, na 14.486 bodova.

Na samom početku trgovanja ti su indeksi porasli, ali su u drugom delu trgovanja izgubili te dobitke i trgovanje završili u minusu.

Ulagači su, kako prenosi Hina, oprezni uoči sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, koja počinje u sredu objavom finansijskog izveštaja JPMorgan banke.

Analitičari u anketi Rojtersa procenjuju da su zarade kompanija i banaka iz sastava S&P 500 indeksa u trećem tromesečju porasle 29,6 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Trebalo bi, kada je reč o zaradama, da i ovaj kvartal bude "snažan", ali se ulagači plaše da su povišena inflacija, visoke cene energenata i poremećaji u lancima nabavke povećali troškove poslovanja i negativno uticali na rezultate kompanija.

- Tržište je oprezno na ulasku u sezonu poslovnih rezultata. Poremećaji u sistemu nabavke mogli su da utiču na zarade brojnih kompanija i određenih industrija više nego na druge, rekao je Tim Griski, strateg u kompaniji Inverness Counsel.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ima i analitičara koji su optimističniji.

- Ako ste veća kompanija, možete ublažiti mnoge od tih problema. Poslovodstva su vrlo odgovorna prema svom proračunu i ne žrtvuju marže, rekao je Kristofer Harvi, direktor u firmi Wells Fargo Securities i dodao da je potražnja i dalje snažna.

A na većini evropskih berzi cene deonica juče su porasle, prenosi Kurir.

Londonski FTSE indeks ojačao je 0,72 posto, na 7.146 bodova, a francuski CAC 0,16 posto, na 6.570 bodova. Frankfurtski DAX oslabio je, pak, 0,05 posto, na 15.199 bodova.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nestabilno trgovanje Volstrit wall street pad indeksa trgovanje na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana