Tekst objavljen: 27.01.2023 13:35        


Kentkart će po svoj prilici i dalje naplaćivati karte u javnom prevozu u glavnom gradu Srbije, iako je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavljivao raskid ugovora sa ovom turskom firmom

Ista firma nastavlja da naplaćuje karte u beogradskom gradskom prevozu


Naime, JKP Naplata prevozne usluge Beograd oglasilo je pregovarački postupak za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Navedeno preduzeće za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu, navodi se u obaveštenju, "ima potrebu za sprovođenjem javne nabavke eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu, u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva, sa privrednim subjektom Kentkkart southeast Europe doo Beograd".

Kao razlog za sprovođenje pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva, istaknuto je da "samo navedeni privredni subjekt može da pruži predmetnu uslugu zato što ima sva ekskluzivna prava u smislu održavanja, razvoja i unapređivanja hardvera i softvera u okviru uspostavljenog Sistema za naplatu karata i upravljanja vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu, što je potvrđeno Izjavom o intelektualnoj svojini na softveru i proizvođačkim pravima hardvera, od 20. januara 2023. godine".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Podsetimo, Kentkart, koji već deceniju napalaćuje karte u beogradskom javnom prevozu (ranije pod imenom Apex solution), dobio je 2021. taj posao na tenderu i za narednih 13 godina, ali je gradonačelnik beograda Aleksandar Šapić u više navrata najavljivao da će ugovor biti raskinut i da će naplatu karata preuzeti Grad.

- Mi ćemo to da preuzmemo pod ovim ili onim uslovima, niko drugi neće više da naplaćuje karte i da ima uvid u to, niti da novac od Beograđana ide kroz njegove ruke. Niko neće više da uzima procenat na našim kartama, nego ćemo mi da ulažemo u naš javni prevoz, da naplaćujemo karte, ljudi će da znaju gde ide novac i mi ćemo za njega da odgovaramo - rekao je Šapić u septembru.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naplata karata aleksandar šapić Beograd gradski prevoz kentkart

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana