Tekst objavljen: 12.02.2014 16:00        


Kažu da novac ne može da kupi sreću, ali štednja može. Prema novom istraživanju koje je obuhvatilo 1025 odraslih Amerikanaca a koje je sprovela Ally Bank, štednja novca može u značajnoj meri pozitivno uticati na vašu dobrobit.

Istraživanja pokazuju da Štednja ljude čini srećnijima

Među onima sa štednim računom, 38 odsto je izjavilo da se osećaju ekstremno ili veoma srećno, u poređenju sa onih 29% bez štednog računa.

I izgleda da što više novca uštedite, to ste srećniji. Od onih koji su ekstremno ili veoma srećni, 57% ima 100 hiljada i više dolara ušteđevine, 42% od 20 do 100 hiljada dolara, a 34% ima manje od 20 hiljada dolara na štednom računu.

Ustvari, većina ispitanih (84%) izjavilo je da ušteđen novac povećava njihovu dobrobit, više od konzumiranja zdrave hrane, posla u kojem uživaju, ili redovnog vežbanja. Možda iznenađuje, ali ušteđen novac izgleda utiče na sreću više od zarađivanja velike plate, pošto je uticaj prihoda na sreću u visini od oko 50 hiljada dolara.

Štediše su izjavile da ostavljanje novca na stranu čini da se osećaju bolje jer im to pomaže da se suoče sa nepoznatim, daje im spokoj, čini ih ponosnim, i daje im samostalnost.

Jedina stvar, koja je na vrhu njihove navike da se osećaju dobro, jeste dobri odnosi sa prijateljima i porodicom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štednja štediše sreća Amerika SAD

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana