Tekst objavljen: 22.09.2018 11:32        


Bliži se početak grejne sezone, pa grejanje Jagodincima zadaje glavobolju, jer prave računicu za najjeftiniji način grejanja.

Jagodinci odustaju od gasa, računi bili i 15.000 dinara

Kako Večernje novosti saznaju u gradskoj toplani, ove godine su se s toplovodne mreže isključila 152 potrošača, a lane 165 korisnika.

Pre tri godine korisnici centralnog grejanja organizovali su čak i proteste, jer su tvrdili da je grejanje poskupelo, što su u Toplani tada demantovali. Bilo kako bilo, tek prema izveštaju jagodinske toplane podnetom Skupštini grada, na lični zahtev 2015. godine odjavilo se 545 korisnika stambenog i poslovnog prostora.

Porodica Vesne Miljković jedna je od onih koje su se s centralnog grejanja isključile pre tri godine.

- Za stan od 80 kvadrata plaćali smo 11.000 dinara mesečno. To nam je bilo preskupo. Od tada se grejemo na norveške radijatore. Isplati se, jer nas, ne računajući redovnu potrošnju električne energije, u zimskim mesecima košta samo 1.500 dinara. Iako smo se isključili, Toplani plaćamo 1.000 dinara za održavanje cevi, koje prolaze kroz naš stan - kaže Vesna.

Jagodinci su počeli da se isključuju i s gasovodne mreže.

- Gas imam 15 godina. Da bih zagrejao kuću od 80 kvadrata, trošio sam oko 700 kubika mesečno. Zato sam gas koristio samo četiri godine, kada sam mesečno plaćao po 15.000 dinara. Ne smem ni da izračunam koliko bi me sada koštao. Zato sam se potpuno isključio s mreže i kupio drva za 12.000 dinara, što će mi biti dovoljno za celu zimu - kaže Svetislav Blagojević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
centralno grejanje iskljućenje sa toplane centralno grejanje grejanje na gas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana