Tekst objavljen: 06.07.2023 11:55        


Republički geodetski zavod i Komora javnih izvršitelja započeli su aktivnosti na predlogu izmena Zakona o izvršenju i obezbeđenju, najavile su obe organizacije u zajedničkom saopštenju

Javni izvršitelji bi ubuduće mogli da proveravaju dokumentaciju za upis u katastar


Kako je navedeno, predložene izmene Zakona trebalo bi da javnim izvršiteljima daju osnov da pomognu građanima i privrednim subjektima u rešavanju problema stare i nepotpune dokumentacije prilikom upisa u katastar.

Direktor Republičkog geodetskog zavoda mr Borko Drašković i predsednik Komore javnih izvršitelja Bojan Kostić su nakon sastanka, u zajedničkom saopštenju, ocenili da problem nepotpune dokumentacije guši ceo lanac institucija koje građani moraju da prođu u postupku upisa u katastar.

„Izmenama Zakona koje pripremamo dajemo mogućnost kolegama izvršiteljima da utvrđuju verodostojnost dokumentacije i pomognu građanima u celom procesu. Na taj način ćemo ubrzati celu proceduru, a građani će u zakonskom roku svoju imovinu moći da upišu u katastar nepokretnosti”, rekao je Drašković.

Iz Komore javnih izvršitelja naglašavaju da su spremni da svoje kapacitete stave na raspolaganje za rešavanje ovog problema koji, kako kažu, već godinama unazad muči građane i privredu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„Kao ljudi koji su stalno na terenu, razumemo sa kakvim se situacijama građani suočavaju. Ovo je jedan od onih problema koji decenijama nije rešavan i vreme je da se zajedno potrudimo kako bi ljudima olakšali upis njihovih nepokretnosti u katastar”, istakao je Kostić.

Nacrt izmena i dopuna Zakona uskoro će biti dostavljen Ministarstvu pravde i očekuje se da će ga nadležno ministarstvo prihvatiti i u što kraćem roku poslati u Narodnu skupštinu Republike Srbije na usvajanje, zaključuje se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
javni izvršitelji Republički geodetski zavod katastar upis u katastar predlog zakona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana