Tekst objavljen: 06.06.2017 12:37        


Virtuelna valuta bitcoin dostigla je vrhunac – jedan bitcoin vredi sada 2.500 dolara, a Japan je postao najveće tržište ove valute.

Jedan Bitcoin vredi sada 2.500 dolara

Bitcoin je dostigao simboličnu prekretnicu premašujući cenu jedne unce zlata.

Mnoge države proglasile su bitcoin legalnim, što je uveliko imalo pozitivan uticaj na njegovu cenu.U Japanu mnogi trgovački lanci dozvoljavaju kupovinu bitcoinima, što je uticalo da cena ove virtuelne valute tokom prethodnog meseca poraste za skoro 80 odsto. Investitori očekuju da će uskoro i mnoge druge države zakonom definisati ovaj vid trgovine.

Među njima je i Australija, koja će od jula proglasiti bitcoin zakonskim sredstvom plaćanja, a slično se uskoro očekuje i od Rusije. Jedan od razloga za enormni rast kursa bitcoina jeste činjenica da on nije pod uticajem bilo koje vlade.

Konačan broj bitcoina može biti proizveden samo kroz proces koji se naziva “rudarenje” – reč je o kompleksnim matematičkim problemima koje zainteresovani kupac rešava.Jedna od najvećih privlačnosti ovog načina trgovine je ta što, iako je evidencija transakcija javna, korisnici koji ih obavljaju ostaju anonimni, navode finansijski portali.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novac bitcoin virtuelna valuta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana