Tekst objavljen: 10.06.2020 8:40        


Gas je među najjeftinijim energentima za grejanje, ali je priključenje skupo od 1.000 do 1.500 evra. Srbijagas od 1. jula domaćinstvima smanjuje cenu priključka na 780 evra sa PDV-om. To će biti fiksna i jedinstvena cena za celu zemlju.

Jeftiniji priključak za gas uz plaćanje na rate

Domaćinstva koja žele da uvedu gas, neće čekati na priključak, a 780 evra koliko će koštati, otplaćivaće na rate tri godine bez kamate, u sklopu mesečnog računa. U "Srbijagasu" očekuju da će sa nižom cenom dobiti oko 550.000 novih korisnika.

Domaćinstva koja žele da uvedu gas, neće čekati na priključak, a 780 evra koliko će koštati, otplaćivaće na rate tri godine bez kamate, u sklopu mesečnog računa.

U "Srbijagasu" očekuju da će sa nižom cenom dobiti oko 550.000 novih korisnika.

Pripremila Ružica Vranjković"Ono što raduje, prošle godine u odnosu na pretprošlu priključeno je tačno 6.097 novih domaćinstava. Znači da postoji interesovanje", kaže Dejan Ppopović, predsednik Saveta Agencije za energetiku.

Sručnjaci podsećaju da veće korišćenje gasa, osim energtske, donosi i ekonomsku i ekološku korist."Sa jedne strane što najmanje zagađuje sredinu, sa druge strane što je je to najeftinije gorivo. Ono nije samo trenutno najeftinije.

Sada su mu jako niske cene. Ne samo zbog niske cene nafte sa kojom se upoređuje, nego je uopšte svuda u svetu korišćenje gasa najeftinije za široku potrošnju domaćinstva, šta više i industriju", kažeVijislav Vuletić iz Udruženja za gas Srbije.

Gas važi za najbolji alternativni energent jer se može koristi ne samo za grejanje već i zagrevanje vode i kuvanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U razvijenim evropskim zemljama, svako ko ima struju ima i gas, a u našoj zemlji ga koristi tek oko 260.000 domaćinstva."Tu je potencijal ogroman. Znači kada bi cela Srbija bila gasifikovana postoji potecijal, pošto ima 3,5 miliona brojila za domaćinstva u električnoj energiji, znači potencijal je i do 3,5 miliona", kaže Dejan Popović.

Srpska gasna mreža je nerazvijena - samo šest okruga je potpuno gasifikovano, i to u Vojvodini, a čak trinaest okruga je negasifikovano, ostali su delimično. Očekuje se da će gasovod "Balkanski tok" ubrzati i gasifikaciju zemlje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gas Srbija energenti priključak na gas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana