Tekst objavljen: 31.12.2016 19:58        


Briga o kućnom budžetu u osnovi znači stalnu ravnotežu između prihoda koje ostvarujemo i svih planiranih ili neplaniranih troškova i ulaganja. Održati taj balans često nije lako, ali nam pruža brojne prednosti.

Kako da štednja bude zadovoljstvo, a ne odricanje?

Razliku između ostvarenih primanja i izdataka svaki pojedinac ili porodica mogu da upotrebe za dodatnu potrošnju, ali i za štednju. U poslednje vreme, sve je više onih koji se u manjoj ili većoj meri odlučuju upravo za štednju, jer i najmanja ušteđevina uvek znači sigurnost i spremnost da jednostavnije odgovorimo na izazove koje nismo očekivali.

Različiti modeli štednje u ProCredit banci


Svim štedišama su u ProCredit banci su na raspolaganju različiti modeli štednje, od kojih svaki ima svoje specifičnosti i prednosti. Jedan od takvih modela je i ŠparFleksi štednja koja u isto vreme omogućava atraktivnu kamatnu stopu, ali i maksimalnu slobodu u upravljanju i korišćenju oročenih sredstava. Tako je na ŠparFleksi štednom računu moguće da se tokom trajanja oročenja dodaje novac, ali i da sa njega podižete sredstva i to do 50 odsto prvog, odnosno inicijalnog iznosa, dok sa ostalim sredstvima koja su naknadno uplaćena štediše mogu da raspolažu u potpunosti.U nedelji štednje ProCredit banka svim građanima omogućavamo da se opredele za ŠparFleksi štednju na 12 ili šest meseci, kod koje je zanimljivo i to da se kamata obračunava dnevno, a pripisuje po isteku perioda oročenja.

Međutim, izdvojiti deo porodičnog budžeta za štednju nije nimalo jednostavan zadatak. Naročito u situacijama kad su redovna primanja tolika da tek pokrivaju naše izdatke. Ali, za stvaranje fonda ušteđevine nije presudno odvojiti svakog meseca veliku sumu. Važno je da u tome budete uporni, odnosno da izdvajate manje, ali redovne iznose.

Upravo to je i jedna od ključnih preporuka ProCredit banke, koja u svojoj ponudi ima različite modele štednje, osmišljene tako da na pravi način odgovore na različite potrebe i mogućnosti svih građana u našoj zemlji. Zahvaljujući takvoj ponudi, sve štediše, ali i oni koji tek planiraju da započnu sa štednjom u ProCredit banci mogu da izaberu jedan od modela štednje koji će im omogućiti da na svoj novac ostvaruju atraktivnu kamatnu stopu, da znaju da su im sredstva na sigurnom mestu i što je naročito važno – da su im u svakom momentu dostupna.

Budući da štednja uvek podrazumeva planiranje budućih troškova, važno je da dane koji dolaze dočekamo sigurniji i spremniji. Puno je saveta i preporuka koliko bi jedna porodica trebalo mesečno da štedi, ali tu nema univerzalnog recepta. Važno je da svako pronađe svoju meru, odnosno da usvoji i neguje štednju kao važnu životnu naviku na način na koji je to za njega najbolje i najjednostavnije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ProCredit banka štednja Špar Fleksi oročena štednja nedelja štednje 2016

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana