Tekst objavljen: 02.07.2017 16:00        


Pre tri godine Erik Finman se opkladio sa roditeljima da ukoliko bude postao milioner do svoje 18 godine, neće morati da ide na fakultet. Napustio je školu, jer je smatrao da je gubljenje vremena, i učio je od kuće.

Kako je tinejdžer postao milioner

Prošle nedelje Erik je proglasio pobedu

.- Dobio sam opkladu od milion dolara sa mojim roditeljima. Zahvalan sam svima - objavio je u utorak. Njegova priča je obišla svet.

Sve je počelo 2011. godine, kada je imao 12 godina, a baka mu je dala 1.000 dolara, a Erik je uložio novac u bitkoine, na preporuku svog brata Skota. Mrzeo je školu.

- Nisam bio za školu. Igrao sam igrice, i moj život je bio prosečan u tom trenutku. Koliko god da sam pokušavao, nisam imao uspeha, dobijao sam trojke i bio sam uplašen jer su moji nastavnici moje neuspehe u školi gledali kao na nešto loše. Jedan profesor mi je rekao da nikada neći biti uspešan ni u čemu i da treba da napustim školu i zaposlim se u Mekdonaldsu.

Roditelji su ga ipak poslušali i ispisali iz škole, ali su nastavili njegovu edukaciju od kuće, u Ajdahu.

Erik je unovčio prvi bitkoin 2013. godine, kada je njihova vrednost bila 1.200 dolara, i tako isplatio ulog. Sa tim novcem osnovao je internet kompaniju "Botangl", koja je omogućavala frustriranim učenicima da nađu profesore preko interneta. Pre toga, otišao je u "Starbaks" i ponudio svima kafu ukoliko saslušaju njegovu ideju i daju mu kritike, što je učinilo 20 ljudi.

Ponesen prvim uspehom, počeo je da se uključuje u start-apove u Silicijumskoj dolini, a sa 15 godina se preselio u San Francisko.

Erik Finman sada ima 403 bitkoina, koji trenutno vrede 2.700 dolara svaki, što je ukupno oko 1.090.000 dolara, kao i nešto manjih ulaganja u druge kriptovalute. Kako je rekao za "NBC", trenutno radi na više projekata, uključujući i lansiranje rakete za NASA-u. I i dalje ne žali što ne ide na univerzitet.

- Ne bih nikome savetovao s obzirom na to kako je trenutno postavljen obrazovni sistem, koji ne radi ni za koga. Preporučio bih internet koji je besplatan i pruža mnogo više - rekao je Erik.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
tinejdžeri milioner Erik Finman

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana