Tekst objavljen: 30.10.2016 16:00        


Britanija je kaznila Vodafone sa rekordnih 4,6 miliona funti (5,60 miliona dolara) zbog "ozbiljnih i neprekidnih" propusta prema korisnicima, uključujući i neažuriranje uplata kada klijenti dopunjuju kredite za mobilne telefone da bi mogli da obave poziv, javlja agencija Rojters. 

Kazna Vodafone-u 4,6 mil GBP oštetio 10.500 klijenata

Vodafone, drugi po veličini mobilni operater u svetu, takođe nije dovoljno brzo delovao na identifikovanju i rešavanju problema proisteklih usled prelaska na novi sistem naplate, ocenio je britanski telekomunikacioni regulator.

Oko 10.452 vlasnika mobilnih telefona koji koriste uslugu ovog telekomunikacionog diva "plaćanje u hodu" (pay-as-you-go) ukupno je izgubilo 150.000 funti u periodu od 17 meseci, od kraja 2013. godine do aprila 2015. godine, zbog grešaka Vodafone-a.

Iz kompanije su poručili da duboko žale zbog propusta u sistemu, i da su obeštetili najveći deo oštećenih korisnika.

Direktorka udruženja potrošača Ofkom, Lindzi Fusel, izjavila je da su Vodafone-ovi propusti bili "ozbiljni i neprihvatljivi" i da je novčana kazna, najveća koju je ikada izrekao regulator, poslala jasno upozorenje svim telekomunikacionim kompanijama, navodi britanska agencija.

Novi sistem naplate doveo je do oštrog rasta pritužbi klijenata na domaćem tržištu Vodafone-a, gde kompanija ima oko 19,5 miliona klijenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
mobilni operateri kazna Vodafone

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana