Tekst objavljen: 03.08.2015 13:30        


Kineski tržišni regulator zamrznuo je danas račun američkog hedž fonda Citadel za trgovanje na berzi, u okviru šire borbe zvaničnog Pekinga protiv špekulanata na tržištima kapitala. 

Kina zamrzla račun fonda iz SAD za trgovanje na berzi

U saopštenju Kineske regulatorne komisije za hartije od vrednosti (CSRC) navodi se da su berze u Šangaju i Šenženu uvele ograničenje za 24 neidentifikovana računa zbog "sumnji da utiču na cene hartija od vrednosti, kao i na druge investicione odluke investitora", prenosi agencija Frans pres.

Pomenuti računi su okrivljeni za porast volatilnosti na kineskim berzama, koje su proteklih nedelja registrovale veliki pad, uz sunovrat Šangajskog indeksa od 30 odsto, posle čega je vlada u Pekingu intervenisala sa spasilačkim paketom.

Akcije na berzi u Šangaju i Šenženu su danas registrovale gubitak vrednosti usled nove zabrinutosti u pogledu zdravlja druge najveće svetske privrede. Naime, industrijska aktivnost u Kini je u julu pala više od preliminarnih podataka, skliznuvši na najniži nivo za poslednje dve godine, kao posledica pada novih porudžbina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berza kineska berza špekulacije na berzi hedž fonda Citadel

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana