Tekst objavljen: 20.02.2015 12:12        


Kako bi podržala lokalne kompanije, doprinela bilateralnoj ekonomskoj i trgovinskoj saradnji između dve zemlje i promovisala kineske investicije, istakli su predstavnici te banke tokom današnje posete Privrednoj komori Srbije (PKS). 

Kineska banka želi da pojača prisustvo u Srbiji

Pedstavnici Regionalnog centra Kineske banke za zemlje Centralne i Istočne Evrope, sa sedištem u Budimpešti razgovarali su danas sa sekretarom Udruženja za bankarstvo, osiguranje i druge finansijske institucije PKS Branislavom Žunjić o namerama da prošire svoje aktivnosti u Srbiji, saopšteno je iz asocijacije srpske privrede.

Žunjić je pozitivno ocenila opredeljenost Kineske banke da podrži kineska ulaganja u Srbiji i zahvalila na poverenju koje su kineski predstavnici ukazali PKS, kao instituciji usmerenoj na pružanje podrške svim aktivnostima, koje mogu da doprinesu jačanju privrednog potencijala Srbije.

Kineska banka je jedna od najvećih državnih banaka u NR Kini. Pre reforme bankarskog sistema u toj zemlji, osnovna specijalnost su joj bile međunarodne finansije, dok je posle reforme proširila delokrug aktivnosti, koji sada obuhvata i investiciono bankarstvo.

Regionalni centar kineske banke za zemlje Centralne i Istočne Evrope sa sedištem u Budimpešti uspostavljen je u decembru prošle godine, neposredno posle Trećeg sastanka šefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, održanog u Beogradu, sa ciljem da pruži podršku budućim projektima Kine u zemaljama regiona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kineska banaka otvaranje kineske banke kineske investicije Privredna komora Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana