Tekst objavljen: 06.01.2020 17:00        


Iz "Tesle" su najavili da će povećati isporuke od sledećeg meseca

Koliko koštaju prvi Tesla automobili napravljeni u Kini?

Kompanija "Tesla" je isporučila prvih 15 električnih automobila "Model 3", proizvedenih u fabrici u Šangaju za manje od godinu dana otkako je taj pogon, vredan dve milijarde dolara, počeo s radom, što je rekord među globalnim proizvođačima automobila u Kini.

Iz "Tesle" su najavili da će povećati isporuke od sledećeg meseca.

Američki proizvođač električnih automobila je danas obeležio početak isporuka svečanošćju na kojoj je 15 radnika "Tesle" preuzelo kupljene automobile, a jedan od njih je tu priliku iskoristio da zaprosi svoju devojku nakon što je postao vlasnik novog četvorotočkaša, izveštava Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Teslini" Model 3 proizveden u Kini košta 355.800 juana (50.000 dolara) pre subvencija, dok je početna cena uvoznih automobila Model 3 iznosila 439.000 juana za verziju dužeg dometa.

Fabrika u Šangaju, podignuta i pokrenuta za samo 357 dana, deo je "Teslinih" planova da pojača prisustvo na najvećem svetskom tržištu automobila i da minimizira posledice trgovinskog rata između SAD i Kine.

Ovaj proizvođač automobila, koji je prethodno uvozio sva vozila koja prodaje u Kini, saopštio je da namerava sa započne isporuke iz fabrike u Šangaju pre Lunarne nove godine koja počinje 25. januara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kina automobilizam tesla model 3 tesla automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana