Tekst objavljen: 15.11.2017 9:19        


Komercijalna banka jeu prvih deset meseci ove godine nastavila sa pozitivnom tendencijom u svom poslovanju izabeležila dobitakpre oporezivanja u iznosu od 6 milijardi i 634 miliona dinara, odnosno oko56 miliona evra, što je više od dobitka planiranog Biznis planom.

Komercijalna banka - dobitak nakon 10 meseci 56 mil eur

Očekuje se da će se ovako pozitivni trendovi u poslovanju Komercijalne banke nastaviti ido kraja godine.Uspešno i stabilno poslovanje Komercijalne banke u 2017. godini zasluga je pre svega svih zaposlenih u Banci.

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje na visokom drugom mestu na bankarskom tržištu. Kada je u pitanju stabilnost poslovanja, Banku trenutno karakteriše nadprosečna likvidnost i kapitalizovanost. U prilog tome govori i pokazatelj adekvatnosti kapitala koji iznosi 27 procenata, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije.

Isto tako, Komercijalna banka je po visini devizne štednjedugogodišnji liderna srpskom finansijskom tržištu i ta pozicija je još jednom potvrđena.Nivo štednjeu Banci na dan 31. oktobra ove godine iznosio jeviše od 1,6 milijardi evra, što jasno govori o poverenju građana Srbije u Komercijalnu banku. O tom poverenju jasno govori i podatak da Komercijalna banka ima više od milion klijenata.

Komercijalna banka je i jedan od regionalnih bankarskih lidera, jer njenom poslovnom uspehu doprinose i supsidijari – Komercijalna banka Banja Luka i Komercijalna banka Budva. Komercijalna banka, koja ima sistemski značaj u finansijskom sistemu Srbije, sa uspehom je realizovala reorganizaciju svoje poslovne mreže, koja broji više od 200 ekspozitura i lansirala niz novih usluga, posebno u segmentu digitalnog bankarstva.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Komercijalna banka dobit banke banka domaća banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana