Tekst objavljen: 30.03.2018 9:20        


Komercijalna banka a.d. Beograd i ove godine odobrava poljoprivredne kredite u dinarima bez valutne klauzule sa subvencionisanjem dela kamatne stope od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Komercijalna banka odobrava subvencionisane kredite


Prema Ugovoru koji je zaključen sa Ministrastvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministrastvom finansija - Upravom za trezor, Banka odobrava kratkoročne i dugoročne dinarske kredite za:

  •  razvoj stočarstva; 
  •  razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva; 
  •  nabavku hrane za životinje; 
  •  investiciona ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, izuzev polovnog atestiranog teretnog  vozila za prevoz ugrađenih košnica pčela;  
  •  investiciona ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu koja se koristi u biljnoj poljoprivrednoj proizvodnji.
Namene kredita su detaljno definisane Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku. Krediti se odobravaju sa rokom otplate do tri godine, s tim da je za nabavku određene poljoprivredne mehanizacije za biljnu proizvodnju moguća otplata kredita i do pet godina.

Posebna pogodnost su krediti do 36 meseci otplate sa specijalnim uslovima subvencije kada su nosioci gazdinstava fizička lica sa prebivalištem na područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Specijalne pogodnosti za subvenciju imaju i muškarci starosti do 40 godina nezavisno od prebivališta, kao i žene nezavisno od starosti i prebivališta.

Procedura za odobravnje ovih kredita je veoma brza i jednostavna, uz uslov prethodne saglasnosti od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Zahtevi za subvencionisane poljoprivredne kredite mogu se podneti u svim ekpoziturama Komercijalne banke koje obavljaju poslove sa poljoprivredom

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Komercijalna banka kredit za poljoprivrednike krediti uz subvenciju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana