Tekst objavljen: 25.05.2017 8:58        


Nastavak dominacije Energoprojekt holdinga (ENHL) obeležio je i današnji trgovački dan, te je ova hartija činila glavninu od 23,7 miliona RSD (0,19 miliona EUR) ukupnog prometa. Indeks Belex15 oslabio je pola procenta na 735,6 poena.

Komercijalna banka pala 3%, Energoprojekt dominantan

Akcije Energoprojekta i danas su blago oscilirale oko 1.500 RSD, a ponovo su kupca pronašle sve hartije u ponudi na ovom nivou. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je 15,2 miliona RSD. Predstojeća skupština akcionara biće održana 8. juna, a dan akcionara u Centralnom registru hartija od vrednosti je 29. maj. Ovo faktički znači da će akcionari koji kupe akcije još sutra imati pravo učešća na ovoj sednici, na kojoj će ključno pitanje biti da li će stara uprava ostati na čelu ovog građevinara.

Naftna industrija Srbije (NIIS) zadržala se na nivou od 745 RSD uz promet od 1,8 miliona RSD, dok se Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) blago pomerio na 1.302 RSD uz promet od 0,1 milion RSD. Komercijalna banka (KMBN) je pala skoro 3% na 1.820 RSD uz promet od 3,6 miiona RSD, ostvaren u samo jednoj transakciji, dok je dobitnik dana bilo Jedinstvo iz Sevojna (JESV) koje je skočilo 1,9% na 4.993 RSD uz promet od 2,5 miliona RSD.

Akcije ove kompanije stigle su do novog godišnjeg maksuma od 5.000 RSD, uz najveći promet u proteklih godinu dana. Impol Seval (IMPL) je oslabio 2,7% na 3.300 RSD uz minorno trgovanje, dok je gubitnik dana bila Goša Montaža (GMON) koja je pala 5,3% na 1.800 RSD uz takođe neveliki promet.

Uprava ove kompanije je nedavno zakazala redovnu skupštinu akcionara sa predlogom da se odobri dividenda od 120 RSD po akciji (dividendni prinos od 6,7%). Juče nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza Glavni indeks Beogradske berze promet na berzi akcije na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana