Tekst objavljen: 13.02.2019 13:12        


Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji Telekom Srbija kupovinu kablovskog operatera Masko iz Beograda, objavljeno je na sajtu Komisije.

Komisija odobrila Telekomu kupovinu još jednog operatera

Telekom Srbija je početkom novembra 2018. kupio kablovskog operatora Kopernikus, dok je januara ove godine kupio još dva kabloska operatera, Radijus vektor i Avkom (Avcom).

Preduzeće Masko je bavilo se pružanjem usluga kablovske televizije, kablovskog pristupa internetu i fiksne telefonije u Beogradu.

Kako se navodi u obrazloženju Komisije u toku je i postupak ispitivanja koncentracije kojom "Telekom" namerava da posredno, preko svog zavisnog društva, stekne kontrolu nad austrijskim društvom "LINK2YU Network GmbH", koje svoje aktivnosti obavlja isključivo izvan teritorije Republike Srbije.

Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država sa 58,1 odsto kapitala, 20 odsto ima preduzeće Telekom, a ostatak je u vlasništvu malih akcionara, građana i zaposlenih.

Drušvo za inženjering, trgovinu i usluge "Masko d.o.o" Beograd osnovano je 2001. godine u Beogradu (Novi Beograd) kao provajder servisa kablovske televizije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Telekom Srbija a.d. Beograd je u januaru 2019. godine, zaključenjem ugovora o kupovini i prenosu udela u ukupnom osnovnom kapitalu preduzeća Masko, postao jedini član ovog privrednog društva, sa 100 odsto učesća u njegovoj vlasničkoj strukturi.

Upravljanje MASKO d. o. o. Beograd je organizovano kao jednodomno, a korporativni organi su Skupština i direktor.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Telenor, Telekom Srbija i Vip Moba komisija za zaštitu konkurencije mobilni operateri kupovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana