Tekst objavljen: 12.03.2015 14:15        


Svetska banka odboriće Srbiji 24. marta kredit od 100 miliona dolara kao podršku budžetu Srbije za rešavanje pitanja preduzeća u restrukturiranju, najavio je danas direktor Kancelarije te banke u Srbiji Toni Verhejn. On je najavio da će do kraja ove godine biti odobrena i druga tranša tog kredita u istom iznosu od 100 miliona dolara namenjena za privatizaciju preduzeća u restrukturiranju.

Kredit Svetske banke od 100 miliona dolara 24. marta

Ukupna kreditna podrška SB Srbiji u ovoj godini biće 400 miliona dolara.
Verhejn je najavio da će do kraja 2015. SB sa 200 miliona dolara kredita podržati i korporativizaciju i finansijsku konsolidaciju velikih državnih preduzeća, kao što su EPS, Železnice Srbije i Srbijagas.

On je novinarima u Beogradu objasnio da se tu radi o trogodišnjem programu sređivanja stanja u tim preduzećima i da će se 2016. nastaviti taj program.

Verhejn je ukazao da veoma hitno treba rešavati pitanje preduzeća u restruktiranju, jer su ona prethodnih godina koštala poreske obveznike Srbije nekoliko milijardi evra, a samo 2013. za podršku tim preduzećima država je izdvojila 600 miliona evra.

On je rekao da je Srbija programom sa MMF - om jasno preuzela obavezu da neće više subvencionisati ta preduzeća i dodao ako bi se nastavilo sa tom podrškom program Srbije sa MMF - om bi bio narušen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kredit srbiji svetska banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana