Tekst objavljen: 17.03.2015 12:37        


Lizing kompanije pripremile su specijalne uslove finansiranja nabavke novih vozila za kupce na međunarodnom salonu automobila, koji će se održati u Beogradu od 20. do 29. marta, objavila je danas Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS). Lizing kompanije, koje će samostalno ili u saradnji sa drugim izlagačima učestvovati na sajmu, najavile su da će građani i privreda moći da biraju da li žele fiksnu ili varijabilnu kamatnu stopu.

Lizing kompanije spremile povoljnosti za sajam

Prema očekivanju predstavnika Asocijacije, konkurentske ponude lizing kompanija u odnosu na kreditno finansiranje doprineće rastu lizing plasmana u sektoru putničkih vozila, navedeno je u saopštenju ALCS.

"Očekujemo da će povećano finansiranje nabavke putničkih vozila tokom i u periodu posle sajma automobila, zbog specijalnih uslova finansiranja koje su kompanije pripremile kako bi bile konkurentnije u odnosu na bankarske kredite, doprineti rastu plasmana u ovom segmentu", izjavila je generalni sekretar Alcs, Teodora Milenković.

"To će se vrlo verovatno osetiti već u prvom kvartalu ove godine, a potpuni uticaj moći ćemo da merimo nakon dobijanja rezultata za prvu polovinu godine", dodala je.

Ističući da će tokom trajanja sajma lizing kompanije maksimalno pojednostaviti procedure odobrenja lizinga, Milenković je objasnila da će celokupan posao moći da se završi još brže nego inače, zahvaljujući dobroj povezanosti sa distributerima motornih vozila i pružaocima povezanih usluga.

Takođe, zahvaljujući partnerskoj saradnji sa osiguravajućim kućama, neke kompanije će ponuditi povoljnije uslove kasko osiguranja, ali i specijalne uslove finansiranja, koji će po pravilu biti otkriveni dan, dva pred otvaranje.

"Veliko interesovanje građana i privrede za nabavku vozila putem lizinga ne čudi, imajući u vidu da je prošle godine lizing industrija finansirala vozila sa blizu 200 miliona evra, od čega je 100 miliona evra iznosilo finansiranje putničkih vozila, što jasno ukazuje na prepoznavanje pogodnosti ovog načina finansiranja", zaključila je Milenković.

Međunarodni salon automobila, najstarija i najprestižnija izložba automobilske industrije na ovim prostorima, održaće se u Beogradu 52. put, od 20. do 29. marta, uz učešće 400 izlagača, proizvođača, uvoznika, distributera svih automobilskih brendova, iz 26 zemalja sveta, koji posluju na našem tržištu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
auto na lizing automobili auto lizing sajam automobila u beogradu Sajam automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana