Tekst objavljen: 22.06.2015 12:37        


Male su šanse da će lideri evrozone na današnjem vanrednom samitu u Briselu doneti zvaničnu odluku o pružanju dalje pomoći Grčkoj, ali još ima vremena u ovoj nedelji za finalizovanje sporazuma, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Male šanse da odluka o Grčkoj bude doneta danas

"Ima još mnogo dana u nedelji u kojima odluke mogu biti donete", rekla je Merkelova novinarima u nemačkom gradu Magdeburgu, prenosi Rojters.
Ona je ukazala da će, bez dogovora između Grčke i njenih kreditora - Evropske komisije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda - današnji samit biti ništa više nego forum za diskusiju.
Sa druge strane, francuski predsednik Fransoa Oland apelovao je na postizanje globalnog i trajnog sporazuma sa Grčkom, uoči početka vanrednog samita o grčkoj dužničkoj krizi.

"Ne želim parcijalni ili ograničen sporazum. Želim globalni i trajni sporazum", izjavio je Oland, i dodao da će Francuska učiniti sve kako bi pomogla u postizanju sporazuma na današnjim pregovorima u Briselu.

Kako tvrdi Rojters, Atina je poslala revidiranu verziju svog predloga reformi Briselu, nudeći postepeno podizanje starosne granice za odlazak Grka u penziju na 67 godina i smanjenje raznih izuzetaka u sistemu.
osnovne životne namirnice, kao i posebnu stopu od 6,0 odsto na lekove i knjige.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka grčka ekonomija grčki dug aranžman sa mmf Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana