Tekst objavljen: 29.11.2016 12:00        


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je popisano 360.000 objekata, a da je ozakonjeno 37.000 precizirajući da su lokalne samouprave Ustavom i zakonom zadužene da se bave nelegalnom gradnjom i ruše objekte koji su nelegalno izgrađeni. 

Mihajlović: Popisano 360.000 objekata,ozakonjeno 37.000

''Nekom to može da bude malo ili mnogo, ali je ozakonjeno najviše u odnosu na sve prethodne zakone zajedno'', rekla je Mihajlović na RTS dodajući da se još uvek ne zna tačan broj nelegalno izgrađenih objekata.

Ministarka poručuje da imamo blizu 40.000 ozakonjenih objekata i da nema više zaustavljenja u ozakonjenju.

''U zakonu ne postoji rok, ali naš plan je da do kraja mandata ove vlade sve što može da se ozakoni bude ozakonjeno'', rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je Ministarstvo pustilo da lokalne samouprave sprovedu popis i da ima pet, ili šest lokalnih samouprava koje su ga potpuno završile.

''Neke loklalne samouprave su završile oko pola pola i Ministarstvo će im pomoći, jer postoje očito problemi u lokalnim samoupravama bilo da je to broj ljudi, nesnalaženje... Pustili smo ih da se popis završi, a sada će Ministarstvo pomoći što se tiče kapaciteta. Isto tako će dati određene kvote koji broj objekata mora da bude ozakonjen sa prioritetom na porodične kuće'', rekla je Mihajlović dodajući da je zakon donet da se pomogne ljudima.

Govoreći o rušenju nelegalnih objekata, Mihajlović je istakla da rušenje možeda počne svakog trenutka.
''Lokalna samouprava je Ustavom i zakonom zadužena da se bavi nelegalnom gradnjom i ruši objekte koji su nelegalno izgrađeni. Ako lokalna samouprava ne može neki posao da uradi onda se obraća Ministarstvu za pomoć'', rekla je Mihajlović dodajući da će uvek postojati oni koji će pokušati svaki zakon da izigraju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Dr Miggyy 30.11.2016 10:01

    SKADAR NA BOJANI?

    Lepa ministarka je najavila "Svakog trenutka, uvek može da počne rušenje”. Pretpostavljam da će prvo biti porušene Tomine vikendice, građevine u Novom Pazaru koje se grade pod okriljem Zuhorlića, zatim nelegalno izgrađeni “Dom za stara lica» u Boru, čiju je nelegalnu gradnju pompezno i bogato otvorio tadašnji ministar Šuntanovac uz blagoslov neprikosnovenog čelnika RTB Bor, Spaskovskog. Ovaj Dom je još neuseljiv, čeka se da prvi podstanar bude Spaskovski, a pre toga, ukoliko ga ne sruši ministarka, treba da se ozakoni. Fešta je bila na otvaranju gradnje, a očekuje se veća fešta kada se ozakoni i useli prvi stanar, a zaslužio je, Sosa, to.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ministarstvo građevinarstva, saobra legalizacija objekata legalizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana