Tekst objavljen: 07.07.2017 13:59        


Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da "postoji prostor da se postepeno smanjuju poreske stope" jer su pozitivni fiskalni rezultati bolji od očekivanih.

Ministar finansija nagovestio smanjenje poreza

Na konferenciji za novinare povodom završetka sedme revizije trogodišnjeg stend baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ministar je rekao da je deficit u budžetu manji od projektovanog, a da izvoz raste.

Mislim da ćemo ostvariti planirani rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ovu godinu od 3 odsto, a deficit budžeta je sa 1,7 odsto korigovan na 1,1 odsto, javni dug je sa 74 odsto krajem prošle godine pao na 68,1 odsto, rekao je Vujović.

Dodao je da je bolji rejting Srbije snizio troškove zduživanja pa su premije na standardne kamatne stope četiri puta manje nego pre započetih reformi.

On je istakao da će usporen rast BDP-a u prvom kvartalu zbog "malih problema u energetici" biti nadoknađen i ostvaren projektovani rast, a deficit u budžetu je 80 milijardi ispod planiranog i moći će da se iskoristi za planirane ciljeve.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
manji porezi ministarstvo finansija smanjenje poreza bdp sbrije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana