Tekst objavljen: 06.11.2016 17:32        


Profit američke društvene mreže Facebook znatno je uvećan u trećem kvartalu, zahvaljujući solidnom rastu prihoda u oblasti mobilnog oglašavanja. 

Mobilno oglašavanje uvećalo kvartalnu dobit Facebook-a

Dobit Facebook-a je u tom kvartalu skočila za 166 odsto, na 2,4 milijarde dolara, zahvaljujući rastu prihoda na 7,0 milijardi dolara sa 4,5 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine, navodi se u poslovnim rezultatima kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

"Imali smo još jedan dobar kvartal", navodi se u saopštenju suosnivača i generalnog direktora kompanije Marka Zakerberga.

Broj dnevno aktivnih korisnika je u tom kvartalu porastao za 17 odsto, na 1,18 milijardi u odnosu na isti period lani, dok je broj mesečno aktivnih korisnika uvećan za 16 odsto, na 1,79 milijardi.

Broj mesečno aktivnih korisnika, koji pristupaju Facebook-u sa mobilnih uređaja, porastao je za 20 odsto, na 1,66 miliona.

Prihodi od mobilnog oglašavanja činili su gotovo 84 odsto od ukupnih prihoda od oglašavanja u tom kvartalu, što je porast u odnosu na 74 odsto iz istog perioda prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilno oglašavanje Facebook prihod kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana