Tekst objavljen: 26.03.2015 16:42        


Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak da će narednih nekoliko dana sa predstavnicima MMF-a razgovarati o mogućem povećanju plata i penzija ove godine.

Moguće povećanje plata i penzija i u 2015. godini

"Rezultati su takvi da mi imamo novca da to sebi možemo da priuštimo, ali ne želimo da srušimo program sa MMF-om i zato želimo da razgovaramo sa njima", kazao je Vučić novinarima u pauzi regionalne konferencije poslovnih ljudi u Beogradu.

On nije želeo da govori o detaljima povećanja plata i penzija i da li bi se plate i penzije uskladjivale sa inflacijom. Plate i penzije su smanjene novembra prošle godine.

"Ako nastavimo sa ovakvim uspehom, moguće je povećanje plata i penzija, odnosno ako se mart završi na način koji predvidjamo, a uz to da bude uspešan drugi i treći kvartal, za nekoliko dana zamolićemo MMF i Svetsku banku da razgovaramo da se ljudima u Srbiji, koji su platili visoku cenu ovih mera štednja, povećaju plate i penzije", rekao je Vučić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Dragana 26.03.2015 17:58

    Plate i penzije nisu smanjene, već ste ih oteli ka konto uplate u budžet. Stavili ste ruku u tuđi džep, bez pristanka sirotinje. Nije MMF i Svetka banka ni rekla kako da štedite, već ste sami izabrali put. Kako ćete štetu nadoknaditi kada izgubite sud u Strazburu? Bruka!

  2. User image
    leona 27.03.2015 8:02

    Jel to idu neki izbori?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
penzije plate u 2015 penzije u 2015 povećanje plata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana