Tekst objavljen: 09.04.2017 10:00        


Tokom deset dana trajanja Međunarodnog salona automobila i Međunarodnog sajma motocikala, delova i oprema "Motopašion", kroz kapije Beogradskog sajma je prošlo 146.324 posetilaca, a prodato je dvostruko više automobila nego na prošlogodišnjem salonu automobila.

Na sajmu prodato duplo više automobila nego lani

Pod sloganom "Godine prolaze, strast ne prestaje", ova manifestacija je okupila više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i šest brendova bicikala, saopštio je Beogradski sajam.

Najekskluzivnije i najskuplje modele većine brendova i kategorija nestrpljiviji i platežno sposobniji kupci uspeli su da "ugrabe" ili rezervišu već prvih dana sajma, što je bila sudbina zvezde ovogodišnjeg Salona - Rolls Royce "ghost black badge", čija je vrednost preko 310 hiljada evra, Mercedes-Benzovog "S-majbaha" vrednog 140.000 evra i "G klase" vredne 260.000 evra, BMW-ovog "monblana" iz "serije 7", koji je "težak" preko 225 hiljada evra.

Slično je prošao i najskuplji izloženi Audijev model "R8 coupe V10 plus", koji je odmah prodat po ceni od oko 200.000 evra, te Hondin sportski hibridni superautomobil "NSX", čija je cena preko 250 hiljada evra.

Bez konkurencije u performansama i dizajnu predstavljen je najbrži automobil na ovogodišnjem Salonu "ferrari spider 488", koji brzinu od 100 km na čas dostiže za tri sekunde.

U kategoriji automobila i lakih privrednih vozila, uvoznici i distributeri predstavili su čak 67 noviteta, među kojima - 33 premijere, dok je na Sajmu motocikala posetioce dočekalo fantastičnih 39 premijera u kategorijama motocikala, skutera, kvadova i bicikala.

I kupci sa skromnijim finansijskim mogućnostima, koji su preferirali automobile sa cenom 10-15 hiljada evra, pronašli su nešto za sebe, dok je odličan izbor automobila sa tog kraja cenovnika uokvirio model "lada granta", najjeftiniji automobil na sajmu, koji je koštao 7.250 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi auto Sajam automobila međunarodni sajam automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana