Tekst objavljen: 16.06.2015 14:17        


Terminske cene nafte su se tokom jutrošnjeg trgovanja u Aziji oporavile, delom zahvaljujući slabljenju dolara, uprkos zabrinutosti oko obilne ponude nafte i prekida pregovora između Grčke i njenih kreditora, navode analitičari. 

Nafta skuplja, zabrinutost u vezi sa Grčkom

Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u julu poskupela je na Njujorškoj berzi 60 centi na 60,12 dolara, dok je nafta tipa "brent" za avgustovsku isporuku u Londonu poskupela 32 centa na 64,27 dolara, prenosi agencija Frans pres.

"Cene nafte su pale više od tri odsto od 10. juna i moguće je da su trgovci zaključili da je vreme da pokriju deo gubitaka. Slabiji dolar takođe je doprineo skromnom oporavku cena", rekao je za Frans pres tržišni strateg singapurske firme IG markets Bernard Ou.

Pregovori Grčke i predstavnika Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda okončani su u Briselu bez dogovora, a prema navodima portparola Evropske komisije, i dalje postoje "značajne razlike" u stavovima dve strane. Obe strane su, medjutim, izrazile spremnost na nastavak razgovora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nafta rast cene nafte skuplja nafta zalihe nafte svetske zalihe nafte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana