Tekst objavljen: 10.09.2021 16:00        


Domaća startap kompanija "Stanišić BIO“, pod čijim okriljem se razvio brend „Šumska tajna“, napravila je najveći izvozni poduhvat u protekle tri i po godine od osnivanja i izvezla svoje proizvode od pečuraka na tržište Južne Koreje

Naše pečurke stigle i do Koreje


Preduzeće iz Veternika proizvodi visokokvalitetne premijum namaze od šumskih pečuraka koji se već nalaze na policama velikih trgovinskih lanaca u Srbiji. Proizvode plasiraju i na osam inostranih tržišta.

„U proteklom periodu napravili smo najveći izvozni poduhvat do sada, poslali smo robu sa etiketom ‘Made in Serbia’ u Južnu Koreju jednom od najvećih uvoznika hrane u toj zemlji od 50 miliona stanovnika“, ističe Nikola Stanišić, generalni direktor i osnivač preduzeća.

„Šumska tajna“ je, prema rečima Stanišića, pored dogovora sa partnerima u Južnoj Koreji, ostvarila nedavno još jedan značajan poslovni uspeh – potpisani su ugovori sa kompanijom "Dunekacke" iz Hamburga koja se bavi distribucijom premijum proizvoda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Preko njih smo na tržište ušli na velika vrata i naš prvi kupac je Galeria Karstadt / Kaufhof, prestižni lanac robnih kuća koji u svakom objektu poseduje hiper market", navodi Stanišić i dodaje da će prva isporuka proizvoda sa etiketom „proizvedeno u Srbiji“ početi u septembru.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
južna koreja Srbija pečurke šumska tajna

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana