Tekst objavljen: 31.07.2014 16:30        


Izvršni odbor Narodne banke Srbije doneo je odluku o oduzimanju dozvole za rad A.D. za osiguranje Takovo Kragujevac. Odlučeno i da je se zabrani raspolaganje imovinom tog društva do otvaranja postupka likvidacije.

NBS oduzela dozvolu za rad Takovo osiguranju

Takođe, Narodna banka Srbije je podnela predlog Privrednom sudu u Kragujevcu, koji je nadležan za donošenje rešenja o pokretanju likvidacionog postupka i obavestila Agenciju za osiguranje depozita radi određivanja likvidacionog upravnika.

Izvršni odbor je konstatovao da su oduzimanju dozvole prethodile aktivnosti koje su u dužem periodu bile usmerene na to da ovo društvo za osiguranje svoje poslovanje uskladi sa odredbama Zakona o osiguranju u delu koji se odnosi na adekvatnu pokrivenost tehničkih rezervi.

"Utvrđeno je da se u prethodnom periodu finansijsko stanje Takovo osiguranja nije popravilo, kao i da Društvo nije izvršavalo mere koje je Narodna banka Srbije nalagala u postupku nadzora nad poslovanjem. Imajući u vidu da su se stekli uslovi za oduzimanje dozvole za rad, u skladu sa Zakonom o osiguranju, doneta je navedena odluka kako bi se zaštitili interesi osiguranika, korisnika osiguranja i trećih oštećenih lica i očuvala stabilnost tržišta osiguranja“, saopšteno je iz NBS..

Od danas, Takovo osiguranje ne može zaključivati nove ugovore o osiguranju. Kako navodi NBS, svi ugovori zaključeni sa ovim društvom do danas važe i dalje do isteka roka njihovog važenja, a oštećena lica će svoja potraživanja prema ovom društvu ostvarivati prijavom potraživanja u postupku likvidacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
takovo osiguravajuće kuće osiguranje nbs Narodna banka Srbije mere Narodne banke Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana